STRAAT

STRAAT

STRAAT is een theaterproject waabij de hele school meespeelt. Van 70 tot 220 leerlingen per show. Elke groep krijgt 1 of 2 scènes toebedeeld. Voor alle kinderen is kleding en schmink aanwezig. Enkele moeders helpen per klas mee om de kinderen te verkleden en schminken. Zij spelen na een theaterworkshop van een 1/2 uur per scène met elkaar een spetterende voorstelling, meestal voor de ouders. Hiervoor is een grote sporthal of theaterzaal gewenst.

De voorbereiding duurt 1 dag per show. Daaraan vooraf kan de leerkracht zelf ook al aan het werk met zijn groep, met behulp van de boekjes en de cd's. Dit mag, maar is niet verplicht. Er hoeven geen teksten te worden geleerd. Het spel is vooral erg physiek, uitbeelden en dansen en er is een dialoog met de verteller. De leerlingen geven hun eigen antwoorden en de oudsten stellen ook vragen aan elkaar.

Het verhaal: Er wordt op straat gespeeld door een groep kinderen. Wanneer oma wordt aangereden worden zij erg boos en zij sluiten de straat af. Agenten halen de hekken weer weg en daarna besluiten de kinderen om het stadhuis te gaan bezetten. Zij eisen een veilige speelplaats. Na een langdurig beleg kiest de burgemeester er voor om hen hun zin te geven. Zij moeten wel zelf een ontwerp maken. Op het internet gaan zij nu zoeken hoe kindern spelen in Afrika, Amerika, China en Turkije. Als de speeltuin klaar is willen de vaders en moeders wel eens kijken hoe hij er uit ziet....


Categorie: Dagprojecten
Deze voorstelling is een familievoorstelling
Prijscategorie: €1175 – €2275
Duur voorstelling: 75 minuten
Speelvlak: 10 X 6 X 2,60
Lesmateriaal: Ja
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.