Romeo en Julia

Romeo en Julia

In de toneelklassieker Romeo & Julia behoudt regisseur Lucas De Man de taal, het plot en de traditie van Shakespeare, maar kiest voor een team van dertigers en de live muziek van Nik van den Berg en band om het uit te voeren. Hiermee laat Lucas de worsteling van zijn generatie zien met al hun dromen, verwachtingen en angsten op het gebied van liefde en identiteit.

Om jongeren voor te bereiden op het zien van de voorstelling biedt Het Zuidelijk Toneel verschillende materialen en activiteiten aan.

o Voorstelling aanbevolen voor 4/5/6 havo/vwo -bij voorkeur voorbereid- mbo/hbo/wo;

o Ihkv CKV/ Kunst Drama, Nederlands / Engels, Maatschappijleer, Levensbeschouwing;

o De voorstelling duurt vermoedelijk 2 uur;

o Tekst is Shakespeare getrouw; taalgebruik heeft een bepaald metrum en is poëtisch van aard, het is geen dagelijks taalgebruik;

o 7 maart t/m 13 mei 2015 in theaters door heel Nederland.


Categorie: Beeldendtheater
Leeftijdscategorie: 14 – 100
Prijscategorie: €10 – €30
Duur voorstelling: 120 minuten
Lesmateriaal: Ja
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.
  

Het Zuidelijk Toneel is het grootste toneelgezelschap van Noord-Brabant. Artistiek directeur en regisseur Matthijs Rümke vormt samen met de theatermakers Leen Braspenning, Marcel Osterop en Lucas De Man de artistieke kern van het gezelschap. Het Zuidelijk Toneel speelt voorstellingen door heel Nederland en België, met bijzondere aandacht voor de provincie Noord-Brabant.