Angsthazen en bibberbillen - Griezelshow / Kinderboekenweek 2017

Angsthazen en bibberbillen - Griezelshow / Kinderboekenweek 2017

'Er was eens een koning die voor alles bang was. Hij durfde zijn bed niet meer uit. Hij was bang voor hete soep en voor een koude douche. Hij was bang voor het donker en fel zonlicht, bang voor stilte en bang voor drukte. Er was niets met hem te beginnen. De koningin liet alle dokters en deskundigen komen om de koning van zijn angsten af te helpen, maar het helpt allemaal niets. Dan verschijnt er een raar mannetje die de koning wil genezen. Maar, hij houdt er wel erg vreemde methoden op na. De koning moet mee naar het grote griezelbos. Als dat maar goed komt!'

Dit verhaal vormt de rode draad in de interactieve muzikale griezelshow van Tijl Damen. Er worden tal van liedjes gezongen over griezelige dingen als spoken, dracula, monsters, een stormachtig onweer of gewoon over bang zijn in het donker.

Bij ieder lied is ook een rol voor het publiek weggelegd. Zij mogen dansen, springen, meezingen, zelf muziek maken en worden nauw betrokken bij het verhaal.

Al naargelang de leeftijd van het publiek wordt de spanning in het verhaal bijgesteld. Erg leuk voor Halloween, maar ook heel geslaagd tijdens bijvoorbeeld zomerkampen of kindervakantieweken of ter afsluiting van een themaweek of -maand op school of kinderopvang.


Categorie: Muziektheater
Leeftijdscategorie: 4 – 10
Prijscategorie: €350 – €450
Duur voorstelling: 60 minuten
Speelvlak: 5 X 4 X 2,5
Lesmateriaal: Ja
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.
  

Tijl Damen schrijft en treedt op met interactieve, muzikale kindershows en -voorstellingen in allerlei thema's. Tijdens optredens en voorstelling worden kinderen constant actief betrokken. Er wordt gedanst, gesprongen, gezongen, muziek gemaakt en zelfs een beetje geacteerd.

De doelgroep varieert van 2 tot 12 jaar en kinderen en volwassenen met een verstandelijke beperking. Bij iedere show wordt een programma samengesteld dat goed aansluit bij de mogelijkheden en wensen van het publiek.

Tijl Damen begon ooit in het basisonderwijs als leerkracht, maar liet dat al vrij snel los om zich volledig te richten op het schrijven en spelen van liedjes en voorstellingen.

Decors bij voorstellingen zijn eenvoudig: relevant en functioneel. De grootste sfeermakers zijn de kinderen en de interactie tussen Tijl en het publiek. Geen voorstelling is hetzelfde. Het uitgangspunt is dat ieder kind na afloop met het gevoel vertrekt dat Tijl speciaal voor hem of haar heeft gespeeld.

Speelgebied: heel Nederland en Vlaanderen

  
door op 11-11-2015 22:22:21

De griezelshow op onze basisschool Heilige Harten in Ninove was heel tof! Veel afwisseling van woord en dans. De kinderen waren geboeid van begin tot einde. Bedankt Tijl!

door op 03-11-2014 07:49:05

31-10-2014 heeft Tijl Damen tijdens het slaapfeestje van de BSO bij ons een Halloween/griezelshow gegeven. De kinderen vonden het helemaal geweldig. ze waren super enthousiast en de leidsters ook. heel spannend en heel erg leuk. onze complimenten voor zo'n goede griezelshow!!