De wereld van Jaz

De wereld van Jaz

Reizende theatervoorstelling

Speciaal gemaakt voor kinderen met een beperking en/of ontwikkelingsachterstand.
Gebaseerd op het prentenboek de Planeet van Jaz.

De voorstelling 

Het verhaal van Jaz vertelt de ontdekkingsreis van de hoofdpersoon Jaz die ontdekt dat alleen ook maar alleen is. Hij reist door het heelal en ontdekt planeten met andere “karakters” die ook maar alleen zijn. Samen hebben ze meer plezier en ontdekken ze dat anders zijn geaccepteerd is.

Per voorstelling is er één verteller en één speler.
De kinderen worden uitgenodigd om in het midden te komen zitten. Rondom de kinderen worden houten kisten opgesteld. Elk figuur wordt door de speler tot leven gebracht met spel en muziek. Bij elke kist klinkt een uniek muziekje dat past bij de pop die in de kist zit. Door het spel en de muziek worden de kinderen uitgenodigd om mee te gaan in de voorstelling. Samen openen ze telkens een nieuwe kist om te ontdekken welk muziekje hieruit klinkt en welke pop zich daar verschuilt. In elke kist zit nog een extra voorwerp die iets vertelt over de typische eigenschappen van die unieke pop.
Bij het eindlied wordt er 'gereisd' met de 'planeten' en worden de kinderen uitgenodigd te participeren, waarbij er rekening gehouden wordt met de verschillende capaciteiten van de publieksgroep. Er kan geluisterd, gezongen, gedanst en met muziekinstrumentjes gespeeld worden.

Er wordt rekening gehouden met de samenstelling van de groep kinderen en hun sociaal emotionele ontwikkeling. De voorstelling wordt zorgvuldig op maat gemaakt.


Categorie: Kindervoorstelling
Deze voorstelling is een familievoorstelling
Prijscategorie: €495 – €695
Duur voorstelling: 30 minuten
Lesmateriaal: Nee
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.
  

Een bescheiden theaterbeest en een sociale kluizenaar vonden elkaar bij Stichting DOOR (een creatieve broedplaats vol vrijwilligers) in Dordrecht.

Anjo Vrieling maakte 3 jaar geleden het prentenboek De planeet van Jaz. Ze kon het laten drukken en in eigen beheer uitgeven dankzij een eerdere, geslaagde, crowdfunding bij Voordekunst. Er waren geen plannen voor een vervolg. Het verhaal was verteld. Klaar is klaar. Dacht ze.

Maar het verhaal ging verder! Want na het zien van het boekje zag theatermaakster Petra Revet direct mogelijkheden: een interactieve kindervoorstelling met spelmomenten: een voorstellings-spel. Geen standaard kindervoorstelling, maar een bijzondere, speciaal bedoeld voor kleuters met een ontwikkelingsproblematiek of taalachterstand.

Stichting De Vertelfabriek Dordrecht.
Met de stichting willen Anjo en Petra de theatrale ontwikkeling op emotioneel, maatschappelijk, sociaal en kunstzinnig gebied bevorderen.
Dit doel willen ze bereiken door het organiseren en uitvoeren van theatrale activiteiten, zonder winstoogmerk.

www.devertelfabriekdordrecht.nl

Contactpersoon: Lennart Blom