Kinderboekenweek 2018: Vriendschap is te koop. Toch?

Kinderboekenweek 2018: Vriendschap is te koop. Toch?

De Kinderboekenweek 2018 loopt van 3 oktober t/m 14 oktober 2018. De voorstellingen zijn te boeken op 17 september t/m 28 oktober. Daarna het hele jaar te boeken.

Voorstelling: Vriendschap is te koop. Toch?

Wilt u zeker zijn van een boeking? Boek dan nu. Wilt u niet elke dag besteden aan de Kinderboekenweek? Maak er 4 of 5 weken van. Dan zijn alle knutsels op tijd af zonder te moeten haasten en andere vakken hoeven niet ingekort te worden.
Werk samen met buurscholen. U deelt dan de kosten als er gebruik gemaakt wordt van 1 locatie op 1 dag.

 

Het thema van de Kinderboekenweek 2018 is "Vriendschap". Met het motto "Kom erbij"

De voorstelling:

Iedereen heeft het erover. Vriendschap! Ja en als iedereen het erover heeft, dan kun je er vast ook geld mee verdienen. Zo denkt Peter ook en hij heeft dan ook een “Vriendschapswinkel” geopend. Je kunt bij hem vriendschappen kopen en allerlei malle artikelen die kunnen helpen om vrienden “te maken”. Helaas gaat het al snel mis en hij krijgt klachten. Gekochte vriendschappen blijken niet te deugen en allerlei producten werken niet. Peter gaat zelf dan maar alle artikelen en mogelijkheden testen.
Hij verkoopt dozen met puppies, armbandjes, vriendschapscoonnen.
Natuurlijk komt hij erachter dat vriendschappen niet te koop zijn en dat vriendschap niets kost. Ook leert hij dat iedereen mee mag doen met vriendschap. Ondanks dat zijn zogenaamde vriendenscanner iets anders zegt.

En wie leert hem dat dan? Daarvoor gebruikt hij het publiek en de hulp van kinderboeken.
Natuurlijk wordt er ook ene vriendschapsduet gezongen met iemand uit het publiek. Nu nog alleen de juiste woorden vinden.

Geschikt voor de groepen 1 t/m 8. Leerzaam, humor en meer. Een interactieve voorstelling waarin iedereen wordt uitgenodigd mee te denken en te doen. Met licht, geluid en een decor reist Peter Sterke met deze voorstelling door Nederland. Buiten Nederland in overleg.

Veel scholen verlengen de Kinderboekenweek en maken er een maand van om niet te veel in 10 dagen te proppen. Laat herfstvakantie? Scholen met een late herfstvakantie verlengen de Kinderboekenweek tot aan de herfstvakantie. Ook bibliotheken trekken het thema vaak nog door in de herfstvakantie. Voor al deze weken kunt u deze voorstelling boeken.

Afgelopen jaren speelde Peter 6 weken lang voorstellingen in het thema van de Kinderboekenweek van Groningen tot Maastricht, Vlissingen tot Leeuwarden en Amsterdam tot Enschede. Kortom overal in Nederland. Op verzoek speelt hij ook in België en op Nederlandstalige scholen in Duitsland. Geschikt voor theaters, bibliotheken en basisscholen. De voorstelling is te spelen op grote en kleine podia en in kleine en grote ruimtes. Geschikt voor elk onderwijs.

Ieder jaar speelt Peter Sterke een nieuwe voorstelling in het thema van de Kinderboekenweek.

 


Categorie: Kindervoorstelling
Deze voorstelling is een familievoorstelling
Prijscategorie: €550 – €1075
Duur voorstelling: 50 minuten
Speelvlak: 6 X 4 X 3
Lesmateriaal: Nee
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.