De regenboogdraak

De regenboogdraak

Drako de regenboogdraak heeft gouden schubben. De andere draken vinden hem bijzonder en beschermen hem tegen de mensen. Die denken dat een gouden schub eeuwig geluk brengt. De draken willen graag zelf ook zo’n gouden schub. Drako houdt ze liever zelf. De draken worden boos op Drako als hij een draak in gevaar niet helpt. Daardoor weet een drakenvanger hem bijna te pakken. Drako is helemaal alleen en verdrietig. Dan verschijnt er een witte draak met wijze raad. Of Drako daar naar luistert?

Het boek de mooiste vis van de zee was inspiratiebron.

 


Categorie: Poppentheater
Deze voorstelling is een familievoorstelling
Prijscategorie: €175 – €275
Duur voorstelling: 55 minuten
Speelvlak: 2,5 X 2 X 2,25
Lesmateriaal: Nee
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.
  

Als kleine jongen wil Marcel Oudenbroek al poppenspeler worden. In 1993 verwezenlijkt hij die droom en begint met Poppentheater Cassiopeia, vernoemd naar het sterrenbeeld. Marcel speelt het liefst in een poppenkast omdat, hij zelf dan onzichtbaar is. Als de gordijnen van de poppenkast opengaan laat hij zijn publiek in een andere wereld kijken. Een wereld vol zelfbedachte verhalen met fantasie, magie, humor, spanning, actie en interactie. Hij gebruikt daarbij zelfgemaakte hand- en stokpoppen. De decors geven globaal aan waar het zich afspeelt. De nadruk ligt zo echt op zijn poppenspel. Marcel maakt natuurlijk ook gebruik van belichting en muziek tijdens zijn spel. Het repertoire is gericht op kinderen, maar volwassenen genieten ook volop van zijn poppenspel. Marcel vindt het heel leuk als het lukt om samen met zijn publiek op te gaan in zijn poppenspel en zo heel even de alledaagse wereld te vergeten en samen iets heel moois te beleven.