Dans door Egypte

Dans door Egypte

Meespeeltheater / dansworkshop : Reis door Egypte

Egypte is een land hier ver vandaan waar heel veel zand ligt. Ook is het daar heel erg heet. Laat je kameel door zijn benen zakken, stap op en begin aan de kamelentocht door de woestijn. In de woestijn komen we allerlei dieren tegen zoals een slang, maar ook piramides. We kunnen een slang nadoen op heel veel verschillende manieren. Met onze hand, met onze buik, met onze armen, met onze tong maar ook met 2 wijsvingers! Op de piramde staan allemaal mensen afgebeeld, kunnen we deze ook nadoen? Wanneer we uiteindelijk zijn aangekomen bij de belangrijkste piramde van de Farao (dat is de koning van Egypte), gaan we een Egypte dans doen. En het grappige is : In de Egyptische dans zitten allemaal bewegingen die we onderweg al geleerd hebben! De kinderen dansen in gymkleding en krijgen een leuk rinkelend heupsjaaltje omgebonden. Leuk voor groep 2 tot groep 4 op de basisschool. Leuk voor het kinderboekenthema sport en spel. In warme landen houden niet alle mensen van sporten, daarvoor is het te heet. Maar van dansen houden ze wel! Dans is ook de expressievorm waarbij sport en spel verenigd zijn. Het filmpje is van een kinderfeestje buikdansen, dus niet heel representatief voor een dansworkshop op de basisschool, maar wel voor een algemene beeldvorming over de werkwijze van de dansdocente Jasmine. Ook geschikt voor een festival.


Categorie: Meespeelvoorstelling
Leeftijdscategorie: 4 – 6
Prijscategorie: €51 – €162
Duur voorstelling: 45 minuten
Lesmateriaal: Ja
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.
  

Jasmine is docente kinderdans en buikdanseres. Sinds 2010 bestaat de onderneming het Prinsessenpaleis waarbij dansactiviteiten voor zowel kinderen als volwassenen georganiseerd worden. Op kinderfeesten, basisscholen en vrijgezellenfeesten is Jasmine het meest werkzaam.