Leespaleis

Leespaleis

Een voorstelling over een Romeins huis vol verhalen.

Ga tweeduizend jaar terug in de tijd! Wist jij dat Nederland toen nog niet bestond? De Romeinen hebben dan het zuiden veroverd van wat later Nederland zal worden. Julia woont daar, in Noviomagus om precies te zijn. (Dat noemen we nu trouwens Nijmegen.) Julia is een wees; ze heeft geen idee wie haar ouders zijn. Ze is heel nieuwsgierig. Misschien was haar vader wel een Germaanse krijger, haar moeder een Egyptische prinses, en reden ze samen op een olifant over de Alpen!

Er is alleen één probleem: ze kan niet even haar computer aanzetten en met één druk op de knop naar Internet. Hoe komt Julia dan aan informatie over haar afkomst? Op een dag hoort Julia praten over een Romeinse man, Crassus. “Een chagrijnige oude zeur, bij wie je maar beter bij uit de buurt kan blijven!” Maar… hij heeft een kamer vol informatie: zijn bibliotheek. Daar moet Julia zijn! Ze raapt al haar moed bijeen en gaat op onderzoek. Lukt het haar om in de bibliotheek van Crassus antwoorden te vinden op haar vragen?

Net als bij alle producties van Theater Stuiter speelt het publiek ook bij Julia’s zoektocht een actieve rol.


Categorie: Kindervoorstelling
Deze voorstelling is een familievoorstelling
Prijscategorie: €610 – €340
Duur voorstelling: 60 minuten
Speelvlak: 6 X 4 X 3,10
Lesmateriaal: Ja
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.
  

Theater Stuiter verzorgt sinds 1991 voorstelligen voor kinderen en jongeren. Bij alle producties is een lespakket. De voorstellingen zijn opgebouwd uit een combinatie van spanning, humor, dialoog, muziek, dans en acrobatiek. Het meespelen van het publiek is een belangrijk onderdeel. Theater Stuiter verzorgt deze projecten voor scholen, theaters, buurthuizen, musea en andere culturele instellingen.

Alle stukken worden door leden van de groep geschreven, soms op basis van bestaand werk. Vervolgens krijgt de voorstelling verder vorm door de inbreng van de regisseur, de acteurs, de componist, de choreograaf en de kostuum- en decorontwerpers.