CLOSE

CLOSE

CLOSE gaat over vier middelbare scholieren die op zoek zijn naar hun grenzen. Close zit vol herkenbare situaties. De eerste date, seksuele voorlichting in de biologieles en uitgaan. Maar ook minder makkelijke dingen komen aan de orde, zoals homoseksualiteit, seksuele diversiteit, veilig vrijen en misbruik. Ook wordt er stil gestaan bij de problematiek rondom loverboys en is groepsdruk, waardoor je verder gaat dan je eigenlijk wil, een terugkerend onderwerp.

In de veilige omgeving van de klas voelen pubers zich thuis en gaan mede daardoor helemaal op in de thema’s van de voorstelling: liefde, seks en seksualiteit, soa’s, loverboys, muziek- en beeldcultuur en grenzen stellen.

Na de voorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats. In dit nagesprek belichten de acteurs aan de hand van stellingen en interactief theater de aan bod gekomen thema’s en maken deze inzichtelijk. Hierdoor worden de jongeren aan het denken gezet over de manier waarop ze met liefde, verliefdheid en hun eigen grenzen willen en kunnen omgaan.


Categorie: Overig
Leeftijdscategorie: 12 – 21
Prijscategorie: €680 – €1440
Duur voorstelling: 90 minuten
Speelvlak: 4 X 5 X 2
Lesmateriaal: Ja
Ja ik schrijf me in voor de nieuwsbrief en ontvang tweemaandelijks de laatste nieuwtjes, acties en aanbiedingen over Kindertheater.
  

Theatergroep Zwerm maakt en speelt educatieve voorstellingen voor basisscholen en voortgezet onderwijs. Aan de hand van actuele thema’s maakt Tg Zwerm theater dat leerlingen aan het denken zet. In de veilige omgeving van het klaslokaal worden scholieren geconfronteerd met thema’s als verliefd zijn, seksualiteit, puberen, vriendschap, liefde en vooral grenzen stellen. Na de klassenvoorstelling vindt onder leiding van de acteurs een nabespreking plaats. Zo worden de verschillende onderwerpen toegelicht en bespreekbaar gemaakt. Door zelf meedoen krijgen de jongeren de kans om actief na te denken over hoe ze met hun eigen grenzen willen en kunnen omgaan.